7 lucruri pe care nu le stiai despre mincinosi

Cu totii mintim din varii motive. Probabil ca si partenerul te minte, la fel o faci si tu din cand in cand. E mare diferenta insa intre asa-zisele minciuni albe si cele care ascund adevaruri care altfel ar provoca rani. Si chiar daca iubitul tau isi inchipuie ca nu va fi prins niciodata, poti afla ca iti ascunde ceva doar privindu-l, fiind atenta la felul in care vorbeste cu tine, limbajul trupului, reactiile sale. Nu stii care sunt cele mai importante semne? Iata cateva in cele ce urmeaza:

Pauza de gandire
Pune-i o intrebare simpla precum „unde ai fost aseara?” sau „cine este femeia care te-a sunat ieri?”. Daca in loc sa iti raspunda direct asa cum ar trebui pauza sa de gandire este mare, sunt sanse ca intreg procesul sa fie unul de creatie. Crearea unei minciuni care sa stea in picioare evident si nu altceva.

Priveste-i picioarele
Daca isi ascunde picioarele in spatele sau in jurul picioarelor de la scaun, poate fi si asta o indicatie ca iti ascunde ceva. Cum ar fi, adevarul.

Ordinea povestirii
Ti-a spus o poveste care pare implauzibila si vrei sa il pui la incercare? Pune-i intrebari care sa il oblige sa schimbe ordinea evenimentelor poate chiar sa le relateze de la coada la cap. Un mincinos va fi incapabil de acest lucru.

Nu se poate adapta
La fel ca si in cazul in care il provoci sa iti spuna povestea intr-o alta ordine, un mincinos nu se va putea adapta in cazul in care o anume parte a acestei povesti este deconstruita si dovedita a fi falsa.

I se incalzeste varful nasului
O fi parand ciudata aceasta informatie dar potrivit unor cercetatori de la Universitatea din Granada, nu e deloc asa. In urma unui studiu de specialitate, ei au ajuns la concluzia ca mincinosilor li se incalzeste varful nasului. Sigur, nu il vei apuca pe partener de nas in toiul unei discutii doar pentru a demonstra ca minte dar, il poti saruta cu acelasi scop.

Te va privi in ochi
Dar o va face pentru o perioada extrem de lunga de timp, ca si cum ar incerca sa dovedeasca ceva. Ce altceva sa dovedeasca decat ca spune adevarul? Din pacate, cu siguranta nu o face.

Dar…
Fii foarte atenta la fraze de genul: “Stiu ca ti se pare ciudat dar… ” sau “Nu-ti va veni sa crezi dar…” Sanse mari sunt ca orice urmeaza dupa acel „dar” sa fie o minciuna.

Related posts:

Comments are closed.