Ajuta-ti parul sa creasca mai repede

Cu toate ne dorim cosite frumoase, stralucitoare, lungi si sanatoase. Parul, desi nu pare la prima vedere, este extrem de greu de intretinut, mai ales atunci cand alegi o tunsoare cu par lung. Din fericire, solutii exista si mai important este ca aceste solutii sunt la indemana oricui. Vrei un par sanatos care sa creasca repede? Iata sfaturile noastre:

Hidrateaza la varfuri

Fiind si cea mai batrana sectiune a parului, varfurile sunt si cele mai fragile, ele au nevoie de hidratare si ingrijire permanenta. Pentru ca parul sa iti poata creste asa cum iti doresti, trebuie sa hidratezi corespunzator capetele firelor fie cu produse pe baza de apa, fie cu altele pe baza de ulei. Uleiul de cocos sau de castor sunt cele mai bune alegeri in acest sens.

Alege coafuri care nu necesita multa ingrijire

Stylingul zilnic streseaza parul evident mult mai mult decat coafurile de care nu trebuie sa te atingi decat de doua sau trei ori pe saptamana. Cocurile sunt cele mai bune coafuri in cazul in care iti doresti un par lung deoarece protejeaza varfurile firelor de par.

Protejeaza parul in timpul somnului

Perinile de bumbac sunt confortabile dar deloc recomandate pentru parul tau. Bumbacul este un absorbant foarte bun, lasandu-ti parul uscat in timpul somnului. In plus, fibrele de bumbac din asternuturi iti vor face firele de par sa se rupa sau le vor eroda drastic prin frecare. Atentie insa la materialele folosite in pat.

Atentie la accesorii

Sunt frumoase, arata bine, de multe ori nici nu ai iesi din casa fara cateva accesorii in par, macar o agrava mai deosebita daca nu altceva. Din pacate, acestea sunt in mare proportie responsabile de deteriorarea parului, de ruperea si erodarea firelor de par. In plus, pot cauza zgaraieturi pe scalp, distrugand foliculele ajungandu-se in timp chiar la pierderea parului. Cea mai buna solutie? Banderolele.

Atentie la coafurile prea stramte

Cocurile si coditele pot fi ideale atunci cand vrei sa iti protejezi parul dar atentie, daca sunt prea stranse il vor deteriora cauzand o tensiune prea mare la radacini. Parul prins prea strans se va rupe mai usor.

Spala parul pe sectiuni

Spalatul parului pe sectiuni te va proteja impotriva incalcirilor care pot cauza ruperea firelor de par si pe termen lung, pierderea podoabei capilare. Da, procesul dureaza astfel mai mult in timp dar e un timp care nu e irosit degeaba daca iti doresti un par frumos si lung.

Taie varfurile despicate

E un sfat pe care probabil il stiai deja, la fel ca noi toate. E important insa sa nu uiti ca maca o data la doua-trei luni sa faci o vizita la frizer pentru taierea capetelor despicate ale firelor de par. Parul va creste mai repede daca este ingrijit.

Related posts:

Comments are closed.