Alege-ti culorile in functie de ten – Tinutele Potrivite

Am stabilit in cadrul articolului precedent care sunt cele mai simple metode de a-ti asorta culorile in functie de tipul tenului, facand distictie clara intre tenurile calde si cele reci. Vorbim evident de nuante de culori, principii care te pot ajuta foarte usor sa iti alegi hainele in functie de aceste doua variabile.
Asortarea culorilor in functie de tenul tau:

1.    Afla ce culori se asorteaza cu tenul tau.

E important acest lucru, tinand in acelasi timp cont de faptul ca unele culori se potrivesc indiferent de nuantele tenului tau in vreme ce altele nu. In cazul in care nu vrei sa faci testul culorilor acum, poti incerca cu haine nuantate in rosu aprins, roz palid, purpuriu inchis sau verde petrol.

2.    Poarta hainele adecvate.

Nu toate hainele pe care le porti trebuie sa se potriveasca tonurilor tenului tau. Ar insemna sa porti aceleasi culori iar si iar, plictisindu-te la un moment dat din acest punct de vedere. Poti incerca insa sa faci o rotatie de culori care sa se potriveasca bine cu nuantele tenului tau, folosindu-te de culori nepotrivite doar in combinatie cu cele alese in functie de tenta ta de culoare, rece sau calda. Pentru a scapa de monotonie, urmeaza sfaturile de mai jos, in functie de anotimp:

•    Vara: poarta haine liliachii si de un albastru deschis. Poti folosi de asemenea pastelurile dar si materialele in nuante neutre cu tonuri rozalii. Culorile deschise se potrivesc mai bine acestui anotimp, in contrast cu cele vii.
•    Iarna: Asorteaza-ti hainele cu nuante roz sau albastru. Poti incerca si tonurile de alb negru sau albastru marin.
•    Primavara: poarta haine in nuante galbui su oranj precum piersica, ocru sau coral.
•    Toamna: in acest anotimp se potrivesc nuantele calde si puternice precum nuantele cafenii, caramel, bej, rosu sangeriu sau verde.

3.    Poarta bijuterii care se potrivesc cu nuantele tenului.

Odata ce ai aflat daca tenul tau este unul in tenta rece sau calda, iti poti asorta si bijuteriile in functie de aceste variabile. Iata cateva sfaturi in acest sens.
•    Ten in nuante reci: vara ar trebui sa porti bijuterii de argint si aur alb iar iarna argint si platina.
•    Ten in nuante calde: Primavara poti purta aur, toamna aur, bronz sau cupru.

4.    Adapteaza-ti culoarea parului astfel incat aceasta sa se potriveasca cu nuantele tenului.

E o schimbare mai drastica, care dureaza mai mult in timp, o schimbare insa care te poate ajuta sa scapi in mare parte din problemele pe care le ai in a-ti asorta tinuta la culoarea tenului.
•    Daca ai un ten cald in nuante galbene sau aurii, alege vopsele de par in culori inchise precum castaniul sau roscatul.
•    Daca ai un ten in nuante reci precum cele de albastru sau rosu, cauta vopsele de par in culori intense de maro, rosu sau blond.

5.    Culori care se potrivesc oricarui ten:

Alb, blush, verde smarald, rosu sau vinetiu.

6.    Culori in functie de culoarea ochilor:

•    Ochi albastri: albastru inchis, albastru marin, oranj.
•    Ochi caprui: culori calde, puternice precum maro, auriu sau galben.
•    Ochi verzi: culori in nuante verzi precum smaraldul.

ce-culori-sa-porti

Pentru a afla mai multe despre tipurile de ten si cum puteti afla care este tipul vostru va recomandam sa cititi prima parte a articolului – Asortarea culorilor in functie de ten – Rece sau Cald -

Related posts:

Comments are closed.