Asortarea culorilor in functie de ten – Rece sau Cald

Indiferent de perioada zilei in care ne aflam, de anotimp ori de starea psihica, in momentul in care iesim din casa, ne dorim sa aratam cel putin bine, daca nu perfect. De aceea si petrecem foarte mult timp pregatindu-ne, in special atunci cand urmeaza sa participam la un eveniment important ori sa iesim in oras la un local select. Vestea buna? Poti grabi oarecum lucrurile, cu conditia sa stii ce faci si evident, sa stii cum sa pui in practica asortarea culorilor hainelor in functie de ten.

In principiu, sunt doar doua tipuri de ten: inchis si deschis, rece sau cald. Poti descoperi imediat carui gen apartii, privindu-ti pentru cateva secunde culoarea venelor din partea din spate a bratului. In cazul in care venele sunt de un albastru puternic, tenul tau este rece. In cazul in care culoarea tinde catre un albastru cu nuante albe, poti fi sigura ca ai un ten cald. Daca vrei sa patrunzi insa in amanunt ideile de mai sus, trebuie sa stii ca tenurile pot fi impartite in mult mai multe categorii ce variaza de la deschis la intunecat. Identificand exact tipul tau de ten, poti invata cum sa te imbraci si cum sa iti asortezi culorile in vestimentatie.

De unde incepi? Ei bine, trebuie sa faci distinctia dintre cald si rece. Iata cateva exemple:

1.    Intelege in primul rand ce inseamna ideea de culoare a tenului.

skin-tone

Chiar daca nuantele variaza de la om la om intr-o mare varietate de tonuri, in principiu ele sunt doar de doua feluri: calde si reci. Tenurile calde au nuante galbui in vreme ce tenurile reci tind catre roz. Chiar daca pielea ta poate varia in functie de cat de bronzata esti, nuanta tenului va ramane insa aceeasi: calda sau rece.

2.    Examineaza-ti venele.

testul-pielii-vene

Pielea de la incheieturile mainilor, coate si tample este mai subtire, prin urmare poti observa foarte clar venele care trec pe sub ea.

•    Daca venele au o nuanta verzuie sau olive, tenul tau este cald.
•    Daca venele sunt albastre, ai un ten rece.
•    Daca nu e valabila niciuna dintre afirmatiile de mai sus ori nu iti poti vedea bine venele, poti pretinde ca ai un ten neutru.

3.    Testul cu coala de hartie alba.

skin-tone

Pielea fetei poate avea nuante rozalii care te pot induce in eroare, cum ca ai avea parte de un ten rece. Acea tenta rozalie poate fi determinata hormonal sau ca urmare a expunerii la soare. Prin urmare, aplica acest test pe pielea gatului sau pe piept pentru a avea parte de rezultatele scontate.

•    Tine o coala de hartie alba pe pielea de pe gat sau de pe piept.
•    Priveste la nuantele care se pot observa prin hartie.
•    Tonurile albastrii sau roz iti releva faptul  ca ai un ten rece.
•    Daca transpar nuante verzui sau aurii, tenul tau este unul cald.
•    Coloratia unui ten neutru poate fi diferita in functie de anotimp, de cat de bronzata esti sau de lumina din incapere.

Cititi partea a doua a articolului - Alege-ti culorile in functie de ten – Tinutele Potrivite -.

Banner Double

 

Related posts:

Comments are closed.