Chirurgie in loc de cura de slabire?

In cazul in care esti obeza si toate dietele si tratamentele nu au dat roade, ultima solutie pentru a scapa de aceasta problema poate fi chirurgia bariatrica, care sa reduca pe cat posibil riscurile asociate cu greutatea prea mare.

Ai incercat practic tot ce inseamna diete si exercitii fizice dar ai ramas cu un plus de kilograme care iti afecteaza inca sanatatea. Te-ai gandit la chirurgie? Daca da, trebuie sa stii ca acest tip de operatie te poate scapa de 60 pana la 85% din excesul de greutate pe durata a doi sau trei ani in functie de felul in care respecti sfaturile dietetice oferite de medici. E important de asemenea sa stii ca acest tip de chirurgie este destinat celor care sunt cu adevarat obezi si nu celor care isi doresc sa slabeasca cinci sau zece kilograme.

1. Ce este chirurgia bariatrica?

“Bariatric” este termenul medical pentru tratarea obezitatii. In ceea ce priveste procedeul in sine, sunt doua metode de a opera in acest mod: restrictiva si malabsorptive. Cea restricitva reduce capacitatea stomacului astfel incat iti va fi incapabil sa mai mananci la fel de mult precum o faceai inainte. Chirurgia de tip malabsorptive scurteaza lungimea intestinelor astfel incat organismul sa absoarba mai putini nutrienti si calorii prin intermediul acestora.

2. Cine poate fi un candidat pentru chirurgia bariatrica?

Toate persoanele care au un indice de masa corporala de 40 sau mai mare. Inainte de operatia in sine, toti pacientii se vor pregati vreme de sase luni urmand un program de slabire supervizat de medic, cursuri de consiliere psihologica si exercitii fizice medicale.

3. Este chirurgia bariatrica sigura sau nu?

Beneficiile chirurgiei bariatrice sunt mult mai mari decat potentialele riscuri, ne asigura specialistii care opereaza efectiv in acest domeniu. Majoritatea pacientilor trec cu bine peste acest tip de interventii, revenindu-si complet in timp. Ca orice interventie chirurgicala, riscuri exista dar nu mai mult decat in mod obisnuit.

4. De unde stiu care tip de interventie este mai buna pentru mine?

Singurul care te poate ajuta sa alegi procedura corecta este medical tau specialist, cel care o va si recomanda.

Related posts:

Comments are closed.