Coafuri elegante si la moda, gata in 5 minute

Cu toate ne dorim din cand in cand o schimbare cimpleta de look si aici ne gandim in primul rand la coafura, care trebuie sa fie neaparat ceva deosebit, feminin dar in acelasi timp la moda. De multe ori insa nu avem timp sufficient pentru a face fizita de rigoare la salonul de coafura, cu atat mai putin sa incercam sa ne aranjam parul acasa, singure. Nu inseamna inca ca nu se poate rezolva totul cat se poate de simplu si ca in doar cateva minute putem realiza chiar acasa, o coafura simpla dar eleganta, perfecta pentru orice ocazie. Sunt multe stiluri dintre care am putea alege optiunea perfecta, atat pentru par lung cat si pentru tunsorile cu par mediu sau scurt. In cele ce urmeaza, va vom oferi trei solutii la indemana, coafuri usoare si rapide pentru parul lung sau mediu pe care sa le puteti realiza in cateva minute fara mari batai de cap.

1. Coafura impletita cu agrafe

Timp de executie: aproximativ 5 minute

Se preteaza la par mediu sau lung, si nespalat

Ustensile de care ai nevoie: agrafe si spray fixativ

Cum se face:

Pasul 1: Piaptana o portiune de 5 cm de breton si prinde-l spre crestet cu 2 agrafe. Degajeaza-l putin, tragand cu degetele la radacina parului.

Pasul 2: Continua prin a delimita doua sectiuni de par de-o parte si de alta a urechilor cu ajutorul degetului aratator. Rasuceste cele doua suvite spre spatele capului si prinde-le cu agrafe, apoi conecteaza-le intr-o coada si fixeaza-o si aceasta cu o agrafa.

Pasul 3: Ti-a ramas portiunea de par de la ceafa. Tine degetele aratator si mijlociu sub agrafele de la pasul 2, si roleaza o sufita de par de aproximativ 2,50 cm pe degete pentu a crea o bucla. Strange bucla si indeparteaza degetele apoi fixeaza-o cu o agrafa. Nu o atasa de suvita rasucita de la pasul 2. Repeta procedeul cu parul ramas pana cand este tot prins sus.

Pasul 4: Aplica spray-ul fixativ.

2. Coc lateral

Timp de efectuare: 5 minute

Se preteaza la par mediu sau lung

Ustensile de care ai nevoie: un ac de par, sau agrafa cu ac, ser sau spray de par pentru stralucire, piaptan, elastic de par

Cum se face:

Pasul 1: Fa o carare laterala cat mai indepartata de crestet si piaptana tot parul intr-o parte. Aplica putin ser sau spray de stralucire pe tot parul si piaptana din nou pentru a netezi toate firele rebele.

Pasul 2: Prinde parul intr-o coada de cal joasa in spatele urechii opuse cararii cu un elastic.

Pasul 3: Rasuceste parul intr-un coc lasand varfurile libere.

Pasul 4: Strapunge cocul cu un ac de par, asigurandu-te ca varful acului sa treaca prin elastic inainte de-a iesi in partea opusa a cocului. Astfel cocul va fi mai bine fixat la locul sau.

3. Coada extra-volum

Timp de efectuare: 5 minute

Se preteaza la par mediu sau lung, nespalat

Ustensile de care ai nevoie: cordeluta, piaptan, elastic de par, clama de par

Cum se face:

Pasul 1: Imparte parul de la o ureche la cealalta pana la crestetul capului. Prinde aceasta sectiune de par cu o clama.

Pasul 2: La crestetul capului ia o suvita de 5 cm din parul ramas si tapeaza-l la nivelul radacinilor pentru a crea o portiune bufanta in spatele cordelutei. Nici o problema daca este incalcit, va fi acoperit oricum.

Pasul 3: Indeparteaza clama de pe portiunea anterioara a parului si netezeste-l inapoi peste partea tapata, si apoi prinde-l tot intr-o coada la ceafa cu un elastic. Lasa afara o suvita din cel mai lung par.

Pasul 4: Suvita mai lunga rasuceste-o in jurul elasticului de par si fixeaza-o dedesupt cu o agrafa.

Pasul 5: Aseaza-ti cordeluta.

Related posts:

Comments are closed.