Cum sa asortezi culoarea machiajului cu cea a hainelor

In general, machiajul are menirea de a imbunatati aspectul general al unei femei. Poti realiza acest lucru insa in mod diferit, in functie de situatie si anturaj, pornind de la aspectul natural de zi cu zi si mergand pana la cel dramatic, machiajul din zilele speciale. E nevoie de putina cunoastere in domeniu pentru a reusi sa asortezi cu succes machiajul la o anumita tinuta. Si asta pentru ca machiajul nu trebuie neaparat sa fie in aceleasi nuante precum hainele. Sigur, unele culori pot fi identice, e important insa sa diversifici, pentru un efect mai puternic.

Primul pas. Daca ai dubii in ceea ce priveste asortarea machiajului la culoarea hainelor pe care le porti, incepe prin a aplica un machiaj intr-o nuanta similara tinutei pe care ai ales-o. Atentie insa, nu alege o nuanta identica. Spre exemplu, daca porti o camasa de un roz deschis, poti opta pentrui nuante de un roz inchis sau roz aprins pentru machiaj. Daca porti o camasa albastru inchis, poti opta pentru farduri albastrii dar in nuante mai deschise sau mai vii. Alegand aceeasi nuanta care se regaseste si pe obiectele vestimentare, nu vei face decat sa suprasoliciti acea nuanta iar excesul nu e deloc binevenit.

Al doilea pas. Asorteaza culoarea machiajului nu cu nuantele de pe imbracaminte ci cu doar o oarecare nuanta care e prezenta pe tinuta ta intr-o proportie foarte mica. Spre exemplu, daca ai o fusta bleu si o bluza alba cu cusaturi roz, poti asorta acea nuanta de roz cu machiajul de pe fata.

Al treilea pas. Incearca un machiaj de tip smokey eyes. Acesta iti poate oferi un excelent punct de plecare pentru orice alta nuanta de culoare vei incerca.
Sa iti asortezi machiajul cu culoarea hainelor poate fi cea mai buna decizie pe care ai luat-o in cazul in care procedezi corect dar in acelasi timp poate fi si decizia cea mai proasta in cazul in care nu stii ce faci. Tinand cont de cele spuse mai sus, iata in cele ce urmeaza cateva noi sfaturi concrete care te pot ajuta sa iti desavarsesti look-ul si sa ii dai efectul scontat:

•    Poarta culori complementare;
•    Nu iesi dintr-o anumita paleta de culori;
•    Foloseste-te din plin de shimmer;
•    Spune da nuantelor galbui dar nu renunta niciodata la roz in cazul in care alegi si galbenul;
•    Nu fii rigida;
•    Nu evita culorile doar pentru ca nu ai invatat inca cum sa le asortezi.

Related posts:

Comments are closed.