Cum sa faci un tratament cosmetic complet pentru fata, de acasa

Nimic nu e mai bun pentru pielea ta decat un tratamet facial complet la un salon de cosmetica dar, acest procedeu poate fi cat se poate de costisitor iar timpul de care ai nevoie e de asemenea foarte mare. E bine sa frecventezi salonul de frumusete din timp in timp dar, nu trebuie sa o faci saptamanal. Intre sesiunile profesioniste de cosmetica, poti opta pentru tratamente complete pe care sa le faci acasa, singura, in maxim jumatate de ora si cu efecte pe termen scurt si mediu foarte bune. Noi iti venim in ajutor si iti vom explica in cateva cuvinte ce trebuie sa faci. Mai mult, tratamentul pe care il recomandam cu aceasta ocazie este benefic atat pentru tenul gras, uscat cat si pentru cel normal deci, nu sunt motive de teama. In plus, poti opta pentru o masca pregatita de tine din ingrediente naturale, sau poti sa o cumperi de la magazinul tau de cosmetice favorit astfel incat sa reduci timpul de tratament cat mai mult.

Iata care sunt pasii necesari pentru un tratament cosmetic complet acasa

  1. Curata pielea

Primul pas este si cel mai simplu. Va trebui sa speli cu grija fata, gatul si urechile pentru a indeparta orice urma de mizerie. In functie de tipul tau de piele, fi atenta sa alegi si produsul cel mai potrivit. Spre exemplu, nu folosi sapun obisnuit daca ai tenul uscat pentru ca acesta il va suca si mai tare. Cat priveste apa, ai grija sa nu fie prea fierbinte.

Nu uita ca inainte de a te spala pe fata, sa indepartezi orice urma de machiaj cu ajutorul unei solutii speciale s a unui disc demachiant.

  1. Exfoliaza

Urmatorul pas in realizarea unui un tratament cosmetic complet pentru fata de acasa este exfolierea. Fiecare dintre noi folosim crema exfolianta obisnuita si nu trebuie sub nicio forma sa cauti ceva diferit. Important este insa sa te concentrezi mai mult asupra zonelor din jurul nasului si de pe frunte. Daca ai parte de o piele combinata, concentreaza-te de asemenea si pe zonele care tind sa fie mai unse. Odata ce ai incheiat procedeul de exfoliere, curata bine pielea cu apa, pentru a nu o lasa sa se usuce.

  1. Baia de aburi

Sunt mai multe feluri in care poti trece peste aceasta etapa. Cea mai simpla modalitate este sa umpli chiuveta cu apa fierbinte, sa inmoi un prosop fin in ea pe care sa il presezi pe fata de cateva or. Poti de asemenea incalzi apa pe aragaz si, dupa ce a stins focul, sa stai deasupra oalei cateva minute acoperita pe cap cu un prosop. Aburii vor intra in piele foarte usor in acest fel. Ai grija insa, sa nu te arzi.

  1. Masca faciala

Un tratament cosmetic complet pentru fata de acasa nu poate fi eficient fara o masca. Din nou ramane la latitudinea ta ce fel de masca vei folosi, in functie de tipul de piele pe care il ai si evident de timpul pe care il ai la dispozitie. Daca acesta e suficient, poti sa iti prepari singura masca daca nu, poti sa o cumperi gata facuta de la magazinul de cosmetice.

  1. Umidifica pielea

Inmoiae bine intreaga fata (inclusiv gatul) cu ajutorul unei creme emoliente obisnuite. Atentie insa, nu incerca sa o faci cu ajutorul unei creme care sa contina retinoli sau acizi.
curatarea pieliiexfoliare pielemasca fata tratamentcrema emolianta

Related posts:

Comments are closed.