Cum sa te desparti de o prietena

Despartirile sunt cat se poate de istovitoare si stresante, mai ales in cazul in care te desparti de o prietena buna, pe care o cunosti de mult si nu de un barbat oarecare cu care ai iesit in oras de trei ori. Cat priveste relatia romantica, toata lumea stie sa iti ofere sfaturi pentru despartire, sfaturi menite sa te ajute fie sa treci mai usor peste moment, fie sa stii ce sa spui pentru a pune capat relatiei. Cat priveste prietenia, sfaturile pe care le poti primi sunt extrem de putine, aproape nimeni nu se gandeste la acest lucru ca la ceva serios. Tocmai de aceea ne-am gandit sa iti venim in ajutor cu cateva sfaturi utile in cazul in care planuiesti sa te desparti de o prietena sau de o amica.

Gandeste-te bine inainte de toate

Cea mai buna metoda de a-i spune adio unei prietene nu tine de cine sau ce este ea ci in priml rand de motivele pe care le ai pentru aceasta despartire. Poate nu mai aveti nimic in comun, poate ea s-a schimbat atat de mult incat nu va mai intelegeti deloc. Cunoscand insa aceste cauze, te va ajuta sa iei decizia si mai ales sa alegi felul in care ii vei comunica vestea.

Ia-o cu incetinitorul

Ia in considerare o pauza sau o relatie mai putin serioasa cu respectiva prietena, o relatie care sa va ofere mai mult spatiu si mai mult timp de gandire. Daca nu mai aveti nimic in comun, va veti indeparta usor una de cealalta, fara a mai fi nevoie de o despartire efectiva.

Nu ii intoarce spatele fara niciun cuvant

Da, e cat se poate de tentant sa scapi asa de o prietena: ii intorci spatele fara nicio explicatie si nu mai vorbesti cu ea deloc, ii ignori mesajele si telefoanele pana in final va pricepe si ea ce se intampla si te va lasa in pace. E cea mai usoara cale dar nu si cea mai buna. Fii onesta fata de ea si fata de tine insuti si comunica-i ce ai de spus direct, fata in fata. Evita atacurile la persoana si nu uita niciodata ca la un moment dat erati prietene bune. Respect-o daca vrei sa fii si tu repsectata la randul tau.

Vei avea nevoie de timp pentru a trece peste despartire

Chiar daca tu esti cea care a pus capat relatiei de prietenie, nu inseamna ca vei trece usor peste acest moment. Orice incheiere de acest fel este stresanta pentru amandoi cei implicati, vei avea nevoie de timp pentru a digera cele intamplate si pentru a merge mai departe.

Comporta-te frumos cu ea si de acum incolo

Poate ca nu vei putea sa o eviti la nesfarsit. Poate aveti inca prieteni comuni… Nicio problema. Comporta-te frumos cu ea de fiecare data cand va intalniti. Nu ai nevoie de drame suplimentare si nici de scene publice.

Related posts:

Comments are closed.