Rochii cocktail pentru ocazii speciale

Receptiile si evenimentele speciale, ocaziile mai deosebite, ne impugn si o anumita tinuta mai deosebita, poate mai formala decat obisnuim san e imbracam zi de zi. Dintre aceste tinute speciale, se remarca faimoasele rochii cocktail, rochii care desi sunt fara guler sau maneci sunt mai elaborate si mai sofisticate decat cele obisnuite.

Daca ai fost invitata la un astfel de eveniment, pe langa coafura, machiaj si accesoriile elegante, trebuie sa iti alegi si o tinuta la fel de eleganta, care sa se potriveasca ocaziei speciale si care sa te scoata in evidenta. Iar cum pe cel mai important plan al pregatirii pentru seara deosebita care ocupa atentia unei femei este rochia, ne vom opri cu aceasta data asupra catorva modele desoebite de rochii cocktail pe care sa le poti imbraca impacata cu tine insuti ca ai facut alegerea cea mai buna.

Care este insa diferenta dintre aceste rochii cocktail si clasicele rochii de seara?

In primul rand, atunci cand ne referim la rochii cocktail, ne referim la rochii care sunt obligatoriu fara maneci si fara guler. Sunt rochii care prin insasi natura lor sunt destinate doar evenimentelor si receptiilor care impun o anumita tinuta de ocazie. Rochiile de cocktail, sunt intr-adevar mai putin elegante si nu atat de formale precum cele de seara dar, in acelasi timp, sunt mult mai elaborate si pot fi purtate doar la evenimente care incep doar dupa o anumita ora, seara, spre deosebire de alte rochii care le vei imbraca la evenimente care incep ziua sau dupa-amiaza si se continua in noapte, precum o nunta.

Stilul adoptat de designerii care creaza rochii cocktail este unul elegant, feminine. Acestea sunt de obicei scurte, decente insa, croite cu mare atentie din cele mai bune materiale. In trecut, rochiile cocktail erau accesorizate cu manusi lungi si posete minuscule, varful de glorie al acestui tip de rochie fiind in anii 1930 cand Coco Chanel faceau furori cu asa numita “Little Black Dress”, nimic altceva decat o rochie cocktail.

In cazul in care iti doresti o astfel de rochie si nu stii ce sa alegi, iata o mica galerie de rochii cocktail care te vor ajuta sa iei decizia cea mai buna:

Related posts:

Comments are closed.